SSL certifikat

Säkerhet på nätet är väldigt viktigt idag då en hel del personlig information lagras online. Saker som personnummer, information om bankkort och liknande skulle vara otroligt lätt att få tillgång till om det inte vore för säkerheten som finns tillgänglig idag.

SSL certifikat

Best-SSL-Certificate-ProvidersEn av de vanligaste metoderna att öka säkerheten online är genom så kallade SSL certifikat. SSL står för Secure Sockets Layer och används på hemsidor för att visa att sidan enkrypterar all data. Genom att kryptera data förhindrar de att hackare får tag i känslig information som du skriver in på sidan. Du kan se om en hemsida har ett SSL certifikat i de allra flesta webbläsare direkt brevid webbadressen. Om sidan har ett godkänt SSL certifikat brukar det visas genom ett grönt hänglås eller ordet ‘säker’.

Hur SSL fungerar

SSL krypterar som sagt all känslig information som skrivs in på sidan. Det gör att även om en hackare skulle få sina händer på den information som du fyllt i, skulle den vara så pass krypterad att det skulle ta en väldigt lång tid att få tag i den egentliga informationen. Det hela går att liknas med att låsa in din information i ett kassaskåp som endast du har nyckeln till.

Vilka hemsidor behöver ha ett SSL certifikat?

De hemsidor som huvudsakligen behöver ha SSL certifikat är hemsidor där du behöver fylla i känslig information om dig själv. Hemsidor som säljer produkter och som kräver att du fyller i betalinformation måste ha ett godkänt SSL certifikat för att få vara verksamma. Om du till exempel driver en egen blogg behöver du alltså inte ansöka om ett SSL certifikat då dina besökare inte behöver fylla i någon information om sig själva. Det gör att SSL certfikat är en av de vanligaste säkerhetsmetoderna då de skyddar miljontals människor varje dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *