Säkra köp på nätet

När det gäller att genomföra säkra köp på nätet finns det ett antal säkra alternativ tillgängliga. För ett antal år sedan fanns endast alternativet att betala med kreditkort vilket inte kändes allt för säkert, särskilt innan saker som BankID fanns tillgängligt. Idag finns det dock en stor mängd olika alternativ tillgängliga i varierande säkerhetsgrader.

PayPal

PayPalEtt av de vanligaste alternativen när det gäller att sköta betalningar online är PayPal. Det finns en hel del liknande tjänster som används i olika grader men än så länge har ingen av dem blivit så populär som PayPal. Det som gör att just dessa tjänster är så säkra är att du helt enkelt fyller i den epostadress som är länkad till ditt konto när du betalar. Alternativt flyttas du till PayPals egen sida för att verifiera betalningen. Du behöver alltså inte fylla i någon känslig information på websidan i fråga.

Säkra kortbetalningar

Här i Sverige har det nästan blivit standard på senare år med så kallade säkra kortbetalningar. De går i stort sett till på samma vis som vanliga kortbetalningar men du verifierar dem med Mobilt BankID innan betalningen går iväg. Det gör att betalningar går till på ett säkrare sätt än om du helt enkelt fyller i din kortinformation och klickar på köp. Som en extra säkerhetsåtgärd blockerar många banker osäkra kortköp och kräver att du lyfter blockeringen under en viss tidsperiod för att genomföra betalningen.

Betala med mobilen

Många tjänster där du kan köpa saker erbjuder även möjligheten att betala med mobilen. Om du har kontantkort så dras summan direkt men om du har ett abonnemang dyker summan upp på nästa mobilräkning. Detta gör att det är ett smidigt och relativt säkert sätt att handla på nätet då allt du behöver göra är att fylla i ditt telefonnummer. Därefter får du vanligtvis en verifikationskod via SMS som du sedan skriver in på sidan för att genomföra ditt köp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *